BizzIT Digital - Senaste Digitala Nyheter

Här finns våra artiklar & bloggar från våra olika skribenter.

Svensk säkerhetsleverantör uppköpt av fransk statlig jätte: "En stor dag"

Köparen IN Group är en gigant inom området. Det ägs av franska staten och omsätter 314,2 miljoner euro. IN Group har 1500 anställda, Nexus har 300.

Även Nexus verkar inom området säkra identiteter. Deras lösningar ska göra det enklare att utfärda, hantera och använda säkra identiteter både till människor och saker. De inkluderar en avancerad pki-plattform, korthanteringssystem, identitetsappar för mobil och dator samt en gateway för att säkra digital åtkomst.

IN Group uppger att förvärvet ger det franska bolaget, ”som statlig aktör inom identiteter, förmågan att leda övergången från fysisk till digital identitet i den reglerade miljön i Europa (till exempel Eidas och GDPR)”.

Fortsätt läs mer
  53 Träffar
53 Träffar

Nu trappar Nordlo upp sin norska shoppingtur

Nordlo har sedan tidigare verksamhet i Norge, men nu startar bolaget på allvar det man hoppas ska bli en liknande expansion som i Sverige. Först ut på köpresan är Lerøen Datapartner i Bergen, ett bolag med 13 anställda och en omsättning runt 30 miljoner norska kronor och vars huvudverksamhet utgörs av it-drift, utveckling, molntjänster och försäljning av it-produkter.

– Nordlo har växt till en stor och viktig aktör på rekordtid och vi är glada för att också komma igång med den norska expansionen genom uppköpet av specialisterna i Lerøen Datapartner. Nordlo har stora ambitioner så det är bara att lägga Nordlos namn på minnet, säger Frode Strand-Nielsen, grundare av Nordlos ägare FSN Capital.

I Sverige har Nordlo idag verksamhet på 37 orter med cirka 650 anställda. I Norge smygstartade man genom köpet av IT Total i Vennesla 2019, vilket är ett lokalt norskt bolag som alltså inte har någonting att göra med det svenska IT-Total.

Fortsätt läs mer
  61 Träffar
61 Träffar

Svenska duons andningsmasker slutsålda efter coronaviruset

Svenska duons andningsmasker slutsålda efter coronaviruset

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. 

  56 Träffar
Taggad i:
56 Träffar

Elon Musk rekryterar AI-folk till Tesla – men utbildning är inte så noga

Elon Musk efterlyser folk till sitt AI-team på Tesla. Men det är inte examina eller utbildning som avgör vem som får jobbet. I sina tweets poängterar han att det inte krävs collegeexamen och lägger till att han inte ens bryr sig om man gått ut high school.

Det han däremot letar efter är en ”djup förståelse” av AI och alla kandidater kommer också att behöva klara tuffa kodningstester för att komma ifråga.

Det är inte första gången som Elon Musk spelar ner betydelsen av utbildning, skriver CNBC. I en intervju med den tyska motortidningen Auto Bild 2014 sa han att en högskoleexamen visserligen kan vara en indikation på att en person är kapabel att göra bra ifrån sig – men att det inte är någon garanti.

Fortsätt läs mer
  55 Träffar
55 Träffar

Ubers ryska taxitjänst på väg till börsen

Rysslands största onlinebaserade taxitjänst är på väg till börsen. Bolaget har anlitat Morgan Stanley, Goldman Sachs och VTB Capital som banker för att förbereda börsnoteringen, enligt Reuters. 

Ryska internetbolaget Yandex och amerikanska taxiappsbolaget Uber slog under år 2017 samman sina taxiverksamheter i Ryssland, Armenien, Azerbaijan, Vitryssland, Georgien och Kazakstan och verksamheten går nu under namnet Yandex Taxi. Yandex ägarandel i bolaget uppgår till 59,3 procent och Ubers till 36,6 procent. 4,1 procent ägs av Yandex Taxis anställda. 

Börsnoteringen ska äga rum under första halvan av år 2020, uppger källor för nyhetsbyrån. Noteringen kan ske i både Ryssland och USA, enligt tidigare uppgifter från chefer på Yandex.

Fortsätt läs mer
  218 Träffar
218 Träffar