Vår redaktionella blog från våra olika författare
1 minut lästid (240 ord)
Utvald 

Kina anklagar USA för Tiktok-mobbning

Kina anklagar USA för Tiktok-mobbning

Kina anklagar USA för "ren mobbning" sedan Donald Trump ökat pressen för att den amerikanska delen av Tiktok ska säljas till ett amerikanskt företag.

- Det här bryter mot alla marknadsekonomins principer och Världshandelsorganisationens regler om öppenhet, transparens och icke-diskriminering, säger Wang Wenbin, talesperson för utrikesdepartementet.

Trump gav Tiktok deadline

USA:s president Trump har gett Tiktok sex veckor på sig att sälja – annars förbjuds appen i USA. USA hänvisar till den nationella säkerheten eftersom appen samlar stora mängder personlig information om sina användare och är förpliktigad att dela den med kinesiska myndigheter om de kräver det.

Wang avfärdar anklagelserna och säger att USA:s säkerhetsskäl för att slå ner på kinesiska företag inte håller, företagen följer internationella regler och amerikanska lagar.

- Men USA ger sig på dem på påhittade grunder. Det här är bara politisk manipulation, säger Wang och varnar USA för att "öppna Pandoras ask".

"Fientligheten mot Kina ökar"

I ett internt brev till de anställda skriver Zhang Yiming, vd för Tiktoks kinesiska ägare Bytedance, att USA:s mål inte varit att tvinga fram en försäljning utan att förbjuda appen. I brevet skriver han också att fientligheten mot Kina ökat i flera länder de senaste två åren och att företaget måste räkna med ytterligare svårigheter.

Brevet, vars innehåll bekräftats av en källa till nyhetsbyrån Reuters, skickades bara till kinesiska anställda sedan nyheten om att Bytedance förhandlade med Microsoft om att sälja resulterat i hård kritik mot företaget och Zhang.

CDON om Amazons intåg: ”Inte nödvändigtvis negativ...
Amazon lanserar i Sverige: ”Vi är optimistiska”

Relaterade inlägg

 

Kommentarer (0)

Inga kommentarer här ännu

Skriv dina kommentarer

  1. Kommentera som en gäst.
0 Tecken
Bilagor (0 / 3)
Dela din plats

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://bizzit.se/

Vi använder cookies på denna site